teisipäev, 17. november 2020

Küsitluse tulemused ja küsimused/vastused

Aeg kokku võtta blogi külastajat puudutava küsitluse tulemused. Ja lisaks püüan vastata kõigile küsimustele, mis mulle selle raames laekusid. Kokku laekus 89 vastust. Aitäh kõigile!

Alustuseks siis küsisin mina teilt 4 erinevat küsimust ja vastutasuks oli teil võimalus minult 1 küsimus küsida. Seda viimast võimalust kasutas 22 inimest.


Nagu siis näha, on naised ülekaalus. Küsitlusele vastas 49 naist ja 40 meest. Seejuures on huvitav asjaolu, et sisuliselt kõik, kes mulle kirjutanud on oma mure ja oma looga, on meesterahvad.

Vanuseliselt on kaks gruppi domineerivad. Üle poole blogi lugejatest kuulub vahemikku 36-50 ja üle kolmandiku 26-35. Seega 88% lugejatest on vanusevahemikus 26-50.
Siin väga palju lisakommentaare vaja polegi. Praktiliselt kõik (75 vastajat 89-st) jõudsid siia blogile tänu Delfi artiklitele. Pean Tanel Saarmannile ilmselt tordi saatma või midagi sellist :)

Enamus inimesi kasutab siiski algset aadressi ehk siis https://volglane.blogspot.com.

Küsimused-vastused

Ma jagasin kõik 22 küsimust enda jaoks gruppidesse ja püüan neile kõigile vastuse või mingigi reaktsiooni anda. Igal juhul tõesti suured tänud kõigile, kes võtsid vaevaks kirjutada! Kõik küsimused-kommentaarid (mitte ühtegi ei jäta avalikustamata) panen siia kirja muutmata kirjapildiga.

Esimene plokk on jõudu ja jaksu soovijad.
  • Jõudu ja jaksu!
  • Küsida ei soovi aga soovin jõudu. Saatusekaaslane.
  • lihtsalt loen, et aru saada inimeste mõttemaailmast, kuidas olukordi lahendada
  • Endal probleeme pole aga jälgin mängu just smsraha jne tegelaste näol, kellel intressid suuremad kui lubatud.
  • Tahtsin öelda, et väga ladusalt kirjutad ja täielik respekt, et oma muredest nõnda avameelselt kirjutad, olgugi, et anonüümselt, aga sa julged kõik letti laduda nagu on.
  • Tahan lihtsalt edu ja jaksu soovida, aitäh et nii avameelselt jagad seda teekonda!
  • veel mitte, kuna alles alustan lugemist. küll aga tahan sind tänada, et oled võtnud oma ülesandeks jagada oma teekonda ja valgustada teisi. päikest ja kordaminekuid.
  • Soovin vastupidamist! Ise olen samuti laenude ori, kuid siiani on sissetulekud suuremad, kui võlad ning pensionireformi rahadega saan kõik võlad ära maksta, ootan pikisilmi seda päeva. Hea on teada, et ma ei ole üksi oma lollustega ja valede otsustega, vaid leidub veel minusuguseid, kes üritavad sellest välja rabeleda.
  • Kui sa leiad oma olukorrale lahenduse, siis palun ütle, kas see tekkis juhuslikult või nö mingi klõps peas käis. Väga huvitav kuidas lahendused tekivad. Inimestele on antud täpselt niipalju, kui jõuab ära kanda- usun, et sa pole erand ja tõenäoliselt jõuad sa lahenduse kiiremini, kui arvad
  • Jõudu! Olen ca 10 aastat tagasi värske täisealisena sarnases seisus olnud, kus reaalsus jõudis kohale alles siis, kui auku uute laenudega enam sügavamaks ei saanud kaevata. Kujutan seda stressi hästi ette. Imetlen seda kainust, millega oma olukorda dokumenteerite - omamoodi teraapia, ilmselt.
Aitäh teile kõigile nende ilusate soovide eest!

Teine plokk - inimesed, kes tahaksid teada, kuidas ja miks olen seda kõike oma lähedaste eest varjanud.
  • räägi naisele ära, enne kui ta ise avastab, see alati hullem
  • Kas keegi ja kes sinu pereliikmetest veel teab kõigist sinu võlgadest? Mida nad arvavad?
  • Miks sa enda naisele ei räägi?
  • Oled sa mõelnud, et su naine võib samasugust salaelu elada? Muidu elan täiega kaasa ja klõpsan reklaame, et moraalset toetust avaldada. Pea vastu!
  • Kui suur osa teie pere igakuistest kulutustest on teie naise kanda? Postitustest näib, nagu maksaksite ise kõik kommunaalid, kodulaenu ja autokulud.
  • Kuidas on õnnestunud praegust olukorda nii pikalt abikaasa eest varjata? Kas tunnete ise, et ta tajub, et mingi probleemid on õhus? 
Need on minu jaoks väga keerulised küsimused. Olen nendel teemadel ka mõned eraldi postitused teinud. Pere igakuistest kulutustest on siiski osa ka naise kanda - lasteaiatasud ja ka kommunaalid. Samuti ka toidupoes käimised. Sellele, kas ka naine võiks samasugust salaelu elada, ei ole ma kunagi isegi mõelnud. Selliseid märke ei ole otseselt täheldanud ka. Minu pereliikmetest ei tea minu olukorrast mitte keegi. Kuidas seda kõike on õnnestunud varjata? Ega väga hästi ei oskagi sellele vastata. Ilmselt on siin mängus ka minu enda olemus, minu introvertsus. Pigem arvan, et vähemalt siiani mu abikaasa ei ole seda veel tajunud, et mingid probleemid õhus oleksid. Aga samas võib see tunne vabalt ka petlik olla. Eks näis.

Kolmas plokk - inimene, kes soovis minu loo ja minu andmete põhjal mulle sünnikaarti koostada.
  • Kui ma päris aus olen, siis tahaksin küsida sünniaega (kuupäev, koht, kellaaeg), kuna tegelen "intensiivse hobi" korras ja natuke salaja (kuna see väga põlu all avalikkuses) astroloogiaga ja mind huvitab, kas ja kuidas sõltuvuse probleem kajastub sünnikaardis. Aga sõltuvus üleüldiselt huvitab mind väga, selle psühholoogia ja arengulugu, kuidas sellest toibuda, mida see nõuab. Minu isa suri paar aastat tagasi kiirlaenudega ja sain siis pärijana võlausaldajatega maid jagada (kogu vara oli ikka negatiivne kahjuks). Küsimuste poole pealt, mind huvitaks ikka psühholoogia, näiteks Su suhe rahaga - lapsepõlves, nooruses näiteks... 
Juurde oli lisatud ka nimi ja e-maili aadress. Ja ma saatsin talle need andmed. See kirjavahetus andis mulle aimu, et tegemist on väga meeldiva naisterahvaga ja mul tekkis koheselt usalduslik tunne. Igal juhul loodan, et kui saabub mu sünnikaart, siis tohin seda ka teiega jagada.

Neljas plokk - küsimus võlanõustaja kohta
  • Kuidas suhtleb võlanõustaja? Kas üleolevalt ja manitsevalt või mõistvalt ja kaasaelavalt?
Minu kogemus võlanõustajatega on äärmiselt meeldiv. Reaalselt olen kohtunud neist kahega ja kolmandaga olen kirju vahetanud, et küsida juriidilist ja finantsilist nõu. Ei ole keegi neist üleolev ega manitsev. Nende töö ei ole olla õpetaja või kasvataja. Nad ei keskendu sellele, miks probleemid tekkisid. Nende ülesanne ja töö on inimene olukorrast välja aidata, kasutades selleks oma juriidilisi teadmisi ja üleüldist kogemust meie kiirlaenuturu kohta. Neid on väga raske ka üllatada, üldiselt on nad sisuliselt kõike näinud. Seega, kui on hirm näiteks, et oi-oi, mul on 20 laenulepingut võlas ja võlakoorem suurem kui 10 aasta palk, siis ka sellistele olukordadele on tegelikult mingidki lahendused olemas. See kõik võtab väga palju aega ja nõuab korralikku distsipliini, aga see kõik on siiski tehtav. Ei maksa muretseda selle pärast, mis tehtud. Muretseda tasub selle pärast, mis te enda päästmiseks tegemata jätate. Võlanõustaja on teie tugi sellel teekonnal.

Viies plokk - küsimused minu kohta
  • Kui vana oled ja mis haridus sul on?
  • Mis linnas elad?
Olen samuti vanusevahemikus 36-50 nagu enamus mu lugejaidki. Mul on kõrgharidus. Ja elan maal, kuigi linnale lähedal, aga ametlikult siiski maal.

Kuues plokk - välismaale tööle?
  • On Sul olnud mõtteid Eestist lahkuda (nt Norras polaarjoone taga võib teenida 3000 kuus kätte)?
Väga tõsiselt ma sellele mõelnud ei ole. 3000 EUR ei ole päris selline palk, mille pärast oma pere jätaksin. Kuna olen Eestis siiski tööl konkreetse ala spetsialistina, siis pigem loodan siin anda sellise panuse igapäevaselt, et pälviksin kodumaal kõrgema palga.

Seitsmes plokk - kas mind oleks võimalik aidata?
  • Kui ma lugesin teie blogi siis tegelikult tekkis tahtmine aidata, ei ole ise rikas aga veidi saaksin ikka panustada, usun, et selliseid inimesi oleks palju. Väga raske on seda lahendada-nii ülekande mõttes (kes on saaja?), maksekeskus võtaks ise protsendi vahelt, kui ka just see aitamine ise-Teil endal oleks olukorda arvestades väga keeruline see aitamise küsimus/teema siia üles panna. Samas oleks Teile sellest kindlasti abi!
Aitäh nende kenade soovide eest! Olen seda teemat nüüd arutanud päris mitmete inimestega ja olen otsustanud, et kõige lihtsam moodus minu aitamiseks on ühe kommentaatori poolt välja pakutud variant Bondora kontole ülekannete tegemiseks. Lisan vastava info ka blogi päisesse, aga panen selle ka siia vastusena kirja: mind saab soovi korral aidata kui teha kasvõi 1-eurone ülekanne Bondora AS kontole EE937700771004427510 ja panna viitenumbriks 105400. Kuna just Bondora on minu jaoks kõige suurem murekoht ja sealne laenusumma on ka kõige suurem. Igaks juhuks täpsustan üle, et mina ei näe ülekande tegija nime ja ei saa seda kunagi ka teada (kui te just ise seda eraldi ei ütle).

AITÄH KOGU SÜDAMEST!

2 kommentaari:

  1. Mida imestada, et sellise murega kirjutavad sulle ainult mehed, sest kui paljudele naistele meeldib jalgpalli või üleüldse sporti vaadata! Naised panustavad pigem tavalisele lotole, aga seal ei anna tuhandeid maha mängida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, seda küll. Aga see blogi ei keskendu enam ammu algpõhjustele. Nüüdseks räägin ma ikkagi ennekõike sellest, kuidas võlaorjusega hakkama saada. Julgeks arvata, et võlgadesse võivad tegelikult sattuda ikkagi naised ka. Põhjused siis ilmselt natuke erinevad kui meestel.

      Kustuta