reede, 4. detsember 2020

Mõned kommentaarid Delfi kommentaaridele

Niisiis. Täna siis järjekordne artikkel mu blogi kohta Delfis. Lugesin natukene kommentaare ka. Tahaksin siinkohal mõned asjad ära klaarida.
  1. mu pangakontod ei ole arestitud
  2. mitte ükski mu laenulepingutest ei ole 04.12.2020 seisuga isegi mitte viivises - mitte ükski
  3. mul pole mitte ühtegi kirjet maksehäireregistris
  4. mitte ükski mu laenulepingutest ei ole üles öeldud ega inkassos
  5. mu II pensionisambas on siiski oluliselt rohkem kui 18000 EUR (see on ligikaudne summa, mida loodan septembris reaalselt kätte saada ja olen teadlik, et 20% arvestatakse maha)
  6. mitte ühtegi võlamenetlust minu vastu pole algatatud, seega pole mul mingit pistmist ka kohtutäituritega

7 kommentaari:

  1. Tühi vaidlus, delfi eksperdid valdavad teemat alati hästi.

    Pea vastu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Eks see vaidlus on nagu ta on jah, aga pidasin vajalikuks need faktid siia kirja panna :) äkki keegi märkab oma lahmimiste vahele...

      Kustuta
  2. Mul tekkis sulle selline küsimus.
    Hetkel on sul tsirka 20 laenulepingut, millest enamus on väike ja kiirlaenud või krediitkaardid(loe ulme suure intressiga).
    Samas on laenusummad kokku vaid veidi alla 200 tuhande euro. Kas poleks siis võimalik refinantseerida mingitki moodi oma laene?
    Kõiki poatitusi pole kahjuks jõudnud veel läbi lugeda, aga pole veel refinantseerimisest leidnud mõtteid. Vara on ju olemas( ma ei tea muidugi kui palju on su kodu hetke väärtus, võib-olla see samune 100 tuhat eurot, aga kui selle väärtus on vähemalt üle 200 tuhande ja samuti on sul minu arusaamadel jätkuvalt töö ehk kindel rahavoog, siis peaks võimalik olema ju leevendada olukorda ka sellega, et vähendad laenulepinguid 1 suure laenuga?
    On olemas ju ka hüpoteeklaenud, mida saab kinnisvaratagatisel, see muidugi näeb ette, et sinu laenuga soetatud kodu väärtus on piisavalt palju suurem.

    Jõudu ja jaksu edaspidiseks, ning poliitiku loosung ka uuel aastal läheb helgemaks ehk.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks ei ole kinnisvara väärtuse ja kodulaenu jäägi vahe piisavalt suur, et seda võimalust reaalselt proovida. Kodu peale pandud hüpoteek on suurem kui kodu väärtus. Jõudu ja jaksu läheb kõvasti tarvis, aitäh! :)

      Kustuta
    2. Võin omast kogemusest rääkida, et nii suures ulatuses väike- ja kiirlaenude finantseerimist pakuvad reaalselt väga vähesed pangad ja selleks peab olema kas väga väärtuslik või mitu tagatisvara, lisaks on intressid ikkagi suhteliselt suured. Osad pangad ei võta jutule kui sul oma vara pole. Viimasest ma pole aru saanud.. Toon näite: kui mul on 50 000 eurot kiirlaenusid ja samas on isiklik maja, mis maksab 150 000, siis miks ma peaksin üldse laenu võtma? Minu loogika ütleb, et ma pigem siiski müün maja maha, lasen natukene oma elustandardeid alla ja kustutan kiirlaenujäägi. Jääb raha veel uue eluaseme ostmisekski ja olen suurest rusuvast koormast lahti.. Osade pankade(nt SEB) jaoks tundub see aga loogiline, et tagatiseks seatav kinnisvara peab olema hüpoteeklaenu saamiseks enda oma, mitte vanemate/abikaasa/jne oma nagu kodulaenu puhul lubatakse. Üldjuhul pakuvad paljud firmad küll refinantseerimislaenu, kuid maksimaalsed summad jäävad sinna 15000-20000 kanti. Kahjuks kui inimene läheb ka väiksemate kohustuste puhul panka ja soovib refinantseerimist, siis saadetakse pikema jututa minema. Hea näide swedist: inimesel oli kiirlaenusid 10 000€ jagu, soovis oma kodupangast refinantseerimist, et 600€ asemel maksta väiksemat, mõistlikumat summat. Pangast tehti häbi-häbi ja öeldi, et kui kiirlaenud on, siis nad kindlasti ühtegi laenu ei anna. Kui võlg oli juba 5 korda suurem, siis küsiti imestunult, et miks te varem ei uurinud, NÜÜD enam kindlasti ei saa aga varem oleks ju saanud :) Lühidalt - refinantseerimine on paljudel pankadel kuidagi nagu moe poolest kirjas, kuid reaalselt võimalus seda saada suurte summade puhul on väike ja mitte just parimatel tingimustel.

      Kustuta
  3. Jõudu ja jaksu ning Delfi kommentaaride lugemise asemel on targem ehk mediteerida või lastega puslet kokku panna :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Jõudu ja jaksu läheb tarvis. Eks ta õige ole muidugi nende Delfi kommentaaride osas :)

      Kustuta