teisipäev, 22. juuni 2021

Veel üks pööre

 

Palav on. Kuigi ma olen üks paras soojalemb ning mulle päike ja kuumus üldiselt meeldivad, siis tundub, et nüüdseks on ka minu piirid ületatud selles osas. Võimalik, et siin on oma osa ka kodukontori võludel ja valudel. Sest üldiselt olen ma varasematel aastatel suved siiski kontori kliimaseadmeid nautides mööda saatnud. Ning seal on alati olnud mõnus, stabiilne +22. Aga nüüdseks olen ma kodukontoriga nii ära harjunud, et väga ei kibele päriskontorisse. Isegi, kui seal oleks ajule oluliselt mõnusamad tingimused (kahel korral olen uue tööandja kontoris käinud, seal oli tõesti hea kliima). Koju ma kahjuks mingeid erilisi jahutussüsteeme pole püsti pannud ja siin tuleb leppida sellega, mida loodus pakub. Aga nagu öeldakse - it is what it is (maakeeli - on nagu on).

Tegelikult tahtsin ma aga siin suurte pühade eel rääkida järjekordsest pöördest oma loos. Nagu siis arvatavasti kõik pikaajalisemad lugejad teavad, andis mu hea sõber mulle eelmise aasta novembris pensionifondi tagatisel laenu. Ning eks ma siis olengi nüüd juba pool aastat elanud teadmisega, et kui septembris pensionirahad üle tulevad, siis selle arvelt klaarin selle tehingu ära. Nagu viimane numbripostitus näitas, siis tegelikkuses jääks sealt mulle isegi natuke raha üle. 

Aga... See olukord on tänaseks kardinaalselt muutunud. Sõber teatas mulle, et ega tal selle rahaga ikkagi nii kiire ka nüüd ei ole ning me sõlmisime uue kokkuleppe. Kuna see leping on siiski konfidentsiaalne, siis täpsemaid detaile ma avaldama ei hakka. Aga asja iva on siis nüüd selles, et seda sõbralaenu hakkan ma tagasi maksma jõudumööda ja igakuiste osamaksetena. Pensionirahade osas on mul nüüd aga vabadus teha, mida iganes soovin. Tegelikkuses on mul isegi veel veidi üle kuu aja võimalik seda väljamakse avaldust tagasi võtta. 

Reaalsuses olen ma seda asja nüüd aga veidi aega seedinud ja väga suure tõenäosusega võtan ma selle raha siiski välja ja klaarin viimasedki kallid kiirlaenud ja rämpsud oma võlaportfellist ära. Ma ei ole veel päris konkreetset plaani paika pannud, kuhu neid eurosid täpsemalt jagama hakkan, aga suures plaanis näitab mu seis seda, et ega sinna pärast neid makseid peale suurpankade laenude suurt midagi muud ei tohikski jääda. Ning igakuine koormus peaks langema ca. 900 euro võrra.

Kuigi see ettepanek sõbralt tuli juba mõnda aega tagasi, siis tegelikkuses olen ma siiani lihtsalt sõnatu selle kõige peale. See tänutunne on kirjeldamatu. Kokkuvõttes võib öelda, et ta lihtsalt tiris mind praktiliselt ainuisikuliselt sellest mülkast välja, kahel korral.

Kogu see periood, mis ma olen siin erinevaid viise kasutades võidelnud oma probleemiga, on olnud üks tõeline ameerika raudtee. Aga ma loodan, et septembris lõpeb see sõit ja ma saan lõplikult naasta argisesse ellu, kus hasarti pakuvad mulle mu pere, lapsed, sõbrad, töö, tervislikumad eluviisid jne jne. Hasartmängud, kiirlaenud, võlad jäävad igaveseks selja taha.

Kauneid jaane!

7 kommentaari:

  1. Mul on nii hea meel Teie üle, et on selliseid sõpru! Oleks minulgi... Ise olen ka võlaportfelli klaarimas, ja suht sarnases olukorras, kus ise tekitasin selle endale. Vabaks.ee kaudu raha varem välja võtmise magasin ma maha, see oleks mind aidanud isegi sõltumata sellest suurest protsendist, mis neile oleks läinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Te ei saanud seda vabaks.ee asja maha magada, sest mitte üks inimene ei saanud sealt raha.

      Kustuta
    2. vabaks.ee osutus jah vähemalt kahtlustuste põhjal korralikuks petuskeemiks...eks näis, mis sellest firmast ja sellega seotud inimestest edasi saab...ehk siis see ei ole jah see, mida taga nutta

      Kustuta
  2. See on ju täiesti hea pööre! Aga äkki oskad natuke nõu ka anda. Nimelt minu sissetulek ja väljaminek on suht võrdne. Üle jääb iga kuu mõnisada eurot elamiseks, et miinuses ka ei ole. Maksehäireid ja kohtutäitureid ei ole. Võlad on iga kuu makstud, aga neid on liiga palju. Seoses septembri rahaga. Plaanin 6 kuu pärast proovida refinantseerida oma kiirlarne, aga neid on ilmselgelt liiga palju. Et kuidas sina teeksid. Kas peaksin septembris mõne suurema ära maksma või jätma selle niiöelda jooksvalt varuks, et olemasolevatega selle 6 kuu jooksul nüüd hätta ei jääks. Kas pank üldse annaks refinantseerimiseks laenu kui praegused laenud on juba maksimumis. Samas mulle jääks rohkem raha kätte kui annaks. Ise kaalun seda varianti, et jätan selle esialgu endale puhvriks ja siis vaatan edasi..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh kaasa elamast. Mis aga sinu muresse puutub, siis see praegune info on siin liiga üldine, et piisava kindlusega mingit nõu anda. Kui huvi on, võiksid mulle privaatselt kirja saata, kus natuke detailsemalt kirjas, mis su seis on. volglasepaevik@gmail.com

      Kustuta
  3. Esimene reaktsioon on, et palju õnne! Sellise sõbra puhul muidugi ja ka võlgadest suuremas osas lahti saamisel.
    Arvasin, et sa peale toda aprilli kuu uudist siia ei kirjutanudki enam, kui said uue töökoha, aga näed, ikka pead blogi :)
    Hea lugeda, ja veel parem on lugeda selliseid häid uudiseid. Teeb kohe meele rõõmsaks, et sul nendest võlgadest välja rabelemine nii hästi läheb :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Ceissy! Jah, eks teatav pinge siit blogist on nüüd nende pööretega kadunud ja kindlasti ei ole lugejatele see kõik enam nii põnev, aga vähemalt enda jaoks püüan mõtteid ja emotsioone edasi jäädvustada, nii palju kui neid vaikselt tiksub ja koguneb. Mingit plaani mul lõplikult blogimist ära lõpetada ei ole. Imelist suve!

      Kustuta