kolmapäev, 3. veebruar 2021

Võlablogide vajalikkusest ja Perekooli foorumist

No tere jälle, Perekooli käod (ei, see ei olnud halvustavalt mõeldud - Perekooli foorumis on lihtsalt anonüümsena postitamise-kommenteerimise võimalus ja see peidetakse "Kägu" varjunime taha). Tundub, et võlablogid on hakanud vaikselt ka seal ilma tegema. Eile õhtul algatati lausa eraldi teema võlablogide vajalikkusest ja mõttekusest. Et kellele ja miks siis neid kirjutisi ikkagi vaja on. Eks arvamusi on muidugi erinevaid ja ega see Perekooli foorum ju oma olemuselt kuidagi Delfi kommentaariumist ei erine. Inimesed saavad mõnuga oma halba tuju ja muid emotsioone anonüümselt välja elada. Nähvata on ju alati mõnus, eks ole! Loomulikult on väga ohtlik tee siinkohal üldistusi tegema hakata - kahtlemata on nii Delfis kui ka Perekoolis siiski ka posiitivseid, toredaid ja empaatilisi inimesi.

Sisuliselt tahan ma siit välja võtta vaid ühe vastuse kogu sellele teemale. Mulle väga meeldib see vastus ja see võtab ääretult kenasti kogu selle vajaduse ja põhjuse kokku. Aitäh sulle, kallis Kägu, kes sa võtsid vaevaks selle vastuse kirjutada! Siia ei olegi vaja rohkem mitte midagi lisada. Sisuliselt täiuslik.

"Teemaalgatus on täpselt see põhjus, miks selliseid blogisid peab pidama ja milleks nad kasulikud on. Kui inimene häbeneb oma probleemi, siis ta varjab seda, püüab teha nägu, et seda ei eksisteeri. Võlahäbi. Häbenedes tehtud valesid otsuseid, tehakse järjest uusi ja uusi, selleks, et neid esimesi varjata. Laenumaksetega hätta sattudes võetakse järgmine laen, selle asemel, et minna võlanõustamisele, rääkida lähedaste ja tuttavatega lahenduste leidmiseks. Häbi on ju.

Kõigist sellistest teemadest avalikult rääkimine, näitamine, et tegelikult saab sellest august välja, julgustab teisi võlglasi. Näed, ei olegi ainuke, kes nii lollisti on käitunud. Võibolla võlg ei olegi maailma lõpp ja olukorrast on väljapääs. Lisaks praktilised näpunäited.

Need võlglased, kes neid blogisid peavad, kasutavad neid kui alkohoolik oma AA tugigruppi. Lihtsam on pidada oma lubadusi, kui need on avalikult välja öeldud, kui teised elavad kaasa ja toetavad."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar