kolmapäev, 23. detsember 2020

Kas inkassojää hakkab sulama?

Täna tahaksin rääkida ühest eduloost. Hiljuti pöördus minu poole üks noormees, kes juba pikemat aega hädas oma võlgadega, mis siis veidi üle aasta inkasso hallata. Sisuliselt oli ta kogu selle aja ilma reaalse kirjaliku kokkuleppeta teinud laias laastus suvalisi makseid neile (telefoni teel kokku lepitud summa). Koostasime siis hugo.legali Facebooki roboti abil inkassole vastused, kus siis sai nõutud vajalikke dokumente, ametlikku ettepanekut, graafikut ja kõike muud vajalikku. Ja need ettepanekud tulidki! See toimis. See robot koostab ikka väga heal tasemel vastus- ja nõudekirja, soovitan kõigil seda kasutada, kes inkassoga hädas. Ja uskuge või mitte, aga neis ettepanekutes oli kõik seaduslik ja korrektne - viivised, intressid. Kõik kenasti välja toodud ja ära vormistatud. Nad oskavad küll, kui tahavad ja kui nendega õigesti suhelda.

Paar lisakommentaari veel selle loo peategelaselt: "Tel teel oli jutt ja küsisin et miks siis alles nüüd uus leping ja vastas et teatud blogid on teinud oma töö." AMOV-blogija, me olemegi hakanud mägesid liigutama! Või noh, vähemalt natukenegi. Loodetavasti ei ole see mingi üksikjuhtum vaid peagi juurduv uus normaalsus. Veel muutustest: "Hääletoon ja kõik oli hoopis muu kui enne, varem karjuti, sõimati jne. Nüüd aga maru rahulikult ja viisakalt."
Tegelikkuses ma ei oskagi neid emotsioone kirjeldada, mida ma hetkel tunnen. Üks parimaid jõulukinke ja emotsioone, mida praeguses seisus ja olukorras võiks üldse ette kujutadagi. Vägev! Tõeliselt imelisi jõule kõigile, kes neid ridu siin loevad ja kõigele sellele kaasa elavad. Puhkame nüüd natuke, kogume vaimujõudu, naudime pühadeaega ja siis võitleme uuel aastal täiega edasi!

1 kommentaar: