laupäev, 17. oktoober 2020

Kas võlablogiga saab rikkaks?

Aegajalt ikka küsitakse mult, et noh, panid oma blogi reklaame täis, kas raha hakkas voolama? Kuigi adsense reeglistik väga detailselt ei luba sellest rääkida, siis seda võin küll öelda, et Eestis sellega rikkaks ei saa. Isegi tuntumad blogijad ei saa (näiteks üks Eesti vahvamaid meesblogijaid, Henry, rääkis oma numbritest mulle üsna täpselt).

Paraku on see süsteem üles ehitatud reklaamidele klikkimistele. Ehk siis kokkuvõttes, isegi kui mu blogile satub päevas 2000 inimest, aga mitte keegi neist kordagi reklaamidele ei kliki, siis ei kogune mulle sellest mitte sentigi. Sellega aga paraku võlausaldajate nõudeid täita ei õnnestu. Olgu see blogi kui populaarne tahes. Reeglistik ei luba ka lugejaid klikkima meelitada (selle eest näiteks nänni pakkudes), rääkimata ise klikkimisest. Lisaks on enamusel igasugused adblockerid ja muud asjad peal (mul endal ka) ja nemad üldse ei näegi neid reklaame. Kui ei näe, siis on raske ka kuhugi klikkida.

Paraku on see temaatika ka selline, et ilmselgelt ei meelita sellega ka otseseid diile pakkuvaid partnereid. Millele ma siis oma blogis reklaami teha saaksin? Kasiinodele, laenufirmadele, pankadele? Räägin kui head nad tegelikult ikka on? Ei tundu vist väga veenev või orgaaniline.

Ühesõnaga, ei too see blogi mulle midagi muud kui teatud hingerahu - saan sõpradele halamise asemel siin oma mured ära kurta ja teinekord ka vastukaja saada. Raha sellega ei teeni ja ei hakka ka mitte kunagi teenima.

1 kommentaar:

  1. Parimaid refinatseerimislaenudele saaksid küll reklaami teha. Mõni on ikka parem kui teine, tegelikult ka.

    VastaKustuta