esmaspäev, 5. oktoober 2020

Facebook blokeeris mu blogi

Nädalavahetusel takerdusin ootamatu probleemi otsa. Selgus, et Facebook on mingil segasel põhjusel mu blogi ära blokeerinud. Kui proovida seda messengeris jagada, siis annab koheselt veateate. Kui teha vastav postitus, siis annab lingile klikates teada, et see ei vasta kogukonna standarditele.

Püüdsin leida ka võimalusi Facebooki helpdeskiga ühenduse leidmiseks, aga see on keerulisem kui võiks arvata. Sisuliselt neil ei ole abikeskust. Kõik on ära lahendatud küsimuste-vastuste vormis.

Lõpuks leidsin ühe lehe, kus vist saab arupärimist esitada: https://developers.facebook.com/tools/debug/
Trükkisin siia oma blogi aadressi sisse ja sain vastava veateate.


Sisestasin siis endapoolse nägemuse ja nüüd jään vastust ootama.

Seejuures pean mainima, et varem see jagamine kindlasti toimis ja toimib siiamaani igal pool mujal (skype, teams, e-mail jne), seega midagi pidi juhtuma viimase nädala jooksul.

Kuna ma ise ei näe oma blogil mitte ühtegi asjaolu, mis peaks blokeerimist põhjustama, siis proovin kindlasti selles kõiges selgust saada.

Arvestades asjaolu, et soovin selle blogi võimalikult laialdast levikut, siis on facebooki-poolne blokeering väga suure negatiivse mõjuga.

Loodetavasti saab selle kuidagi siiski korda. Kui kellelgi on sarnaseid kogemusi, siis võiks kindlasti kommentaariumis või kirja teel teada anda.

4 kommentaari:

  1. Kuna Sinublogis ei ole midagi sellist, mis ei tohiks olla takistuseks automaatkontrolli tegemisel on suhteliselt tõenäoline, et keegi on selle peale isikuliselt tähelepanu juhtinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kellele ma võinuks ette jääda? Mõnele kiirlaenufirmale?

      Kustuta
  2. Ma lihtsalt ei näe kellele võiks sellise asja bännimine huvi pakkuda. Või siis jäi mõnel imelikul kombel mingile automaatsele filtrile hambusse..

    VastaKustuta
  3. Kahjuks pole siin ilmselt midagi muud parata, kui lihtsalt oodata. Omapoolsed avaldused olen väga nuditud Facebooki suppordis ära teinud. Aga reaalselt ei anna keegi lubadusi, et neile üldse vastatakse ja veel vähem saab kindel olla, et blokeeringud maha võetakse...

    VastaKustuta