reede, 4. september 2020

Pensionireform

Nagu tuhanded võlglased üle kogu Eesti, ootan ka mina suure ärevusega oktoobrikuud, mil Riigikohus peaks tegema otsuse, kas lasta pensionireform käiku või mitte. Minul on II sambas üsna märkimisväärne summa raha ja teatud mõttes võiks ju isegi öelda, et see oleks raha, mis võiks päästa ühe perekonna. Minu viimase aja otsingud erinevates uudisteportaalides piirnevadki suures osas pensionireformi ja võlgnike teemadega (viimasel ajal on hakanud ilmuma väga palju artikleid minusarnastest lootusetutest võlgnikest). Püüan igast pensionireformiga seotud artiklist välja lugeda, kas on mulle seal lootuskiiri või mitte. Siiani ei ole neid väga palju leidnud. Samas, nii kaua kui pole seda seadust veel tagasi lükatud, nii kaua elab minus ka see lootus edasi. Ma ei ole mitte kunagi Isamaale valimistel hääli andnud, kuid kui see seadus läbi läheb, siis ma hea meelega klooniksin ennast ja annaksin kõigile praegustele koalitsioonierakondade oma hääle (äkki keegi korraldab mingi IT triki ja saan 3 häält anda?). Oma tavapärases olukorras oleksin ma seejuures pensionireformi vastane. Aga nüüd, mil ma olude ja oma vigade sunnil olen lükatud niiöelda teisele poole rindejoont, siis on see kõik palju tähtsam kui poliitilised vaated ja erakondlikud eelistused. Kaalul on siiski paljude inimeste heaolu nüüd ja praegu!

8 kommentaari:

  1. Tere. Anna kohtule teada, et oled pankrotis ja ei suuda oma kohustusi täita. Enne võid võtta ühendust võlanõustajaga. Elu peale seda läheb edasi!

    VastaKustuta
  2. Tere.

    Olen sinu suhtes võla orjuses kõigest 20 000€ maas. Aasta juba välismaal olnud ning vaheapeal kukkusin veel sügavamale kriisi, kuid hektel suudan vältida, et midagi tasumata jääb see kuu. Terve eelmine kuu maksin vaid viiviseid.

    Olen samuti laenanud kõikvõimalikest kohtadest, mille start sai mõni aasta tagasi, ent lapin seda nüüd juba terve aasta. Mul on pere eestis, lapsed ja sõbrad. Olen terve aasta üksi riigist riiki rännanud ja võlajääk on ca 18000€

    Soovin su lugu kindlasti lugeda

    VastaKustuta
  3. Aitäh, et jagad. Olen ise väga sarnases olukorras. Kõik laenuandjad peaaegu samad, põhjus ning tulemus. Summa kokku ca 70 000. Ka mina olen otsinud teisi sarnaseid lugusid, et saada kogemusi. Ajaliselt olen sinust ees, esimesed teated maksehäiresse on läinud ning igapäevane helistamine laenuandjatelt on saanud argipäevaks....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas sul on ka vara, mille kaotamist kardad või on kõik võlgnevused ilma tagatiseta?

      Kustuta
  4. Õnneks ei ole kaotata midagi materiaalset. Pigem on hirm ja häbi tööandja ees kui arve arestitakse. Samas tahaks juba mingit lahendust, sest nii mõnigi krediidiandja (nt Credistar) helistab iga! päev, et meelde tuletada võlga. Lahendus siis kasvõi arestimise näol, sest siis ei suhtle enam ise erinevate asutustega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja kui kaua sul läks aega maksetähtaja ületamise järel selleni, mil nad sulle helistama hakkasid? Ja millised need teie igapäevased vestlused välja näevad? Nemad hoiatavad ja ähvardavad ja sina jagad lubadusi?

      Kustuta
    2. Ei jaga enam lubadusi. Olen teatanud kõikidele nii kirjalikult meili teel kui suuliselt, et olen muutunud maksevõimetuks ning ei oska prognoosida kui kaua see kestab. Mõne asutusega olen proovinud ka läbirääkida. Nt credit.ee-ga, kuid nad ei olnud nõus maksegraafikut pikema perioodi peale ümber tegema. Üldine vastus ongi, et pikendage laenu, kuid sageli on laenu pikendamine sisuliselt sama kulukas kui laenumakse ise. Creditstar helistab nüüd juba kuu aega iga päev. Praegu on tasumata kaks makset ning nende ainuke lahendus praeguseni ja igapäevane lause on-pikendage laenu, teisi võimalusi ei ole. Helistama hakatakse sisuliselt kohe kui laenumaksed hilinevad. Paar päeva vast sai üle tähtaja olla, kuid ma kirjutasin kõigile juba ise maksepäeva saabudes oma hetke olukorrast.

      Kustuta
    3. Vestlus ise näeb välja umbes selline- te olete võlgu. Kas te oskate öelda, millal ära maksate? Ja kui ma vastan, et ma ei saa maksta, siis räägitakse pikendamisest. nii päevast päeva. Kõnedele enam ei vasta pidevalt. Aegajalt ainult võtan vastu. Aga nt Creditstar proovib reaalselt 10 korral päevas ühendust saada kuni saabub kell 17.00 ja neil tööpäev saab läbi.
      On ka väga meeldivaid asutusi-Inbank, COOP, BigBank. Kuigi olukord on kehv on nad olnud mõistvad ja meeldivad. On saanud rahulikult aru, et on nagu on ja rääkinud ära kui kaua nende poolt läheb aega enne kui inkassosse asi jõuab. Üldiselt 45 päeva kulub selleks.

      Kustuta