teisipäev, 15. detsember 2020

Hasartmänguri pangakonto väljavõte

Võimalik, et selle postitusega ehmatan päris paljusid inimesi. Ma tahaksin anda ülevaate oma tavapärasest pangakonto väljavõttest sellest ajast, mil olin veel lootusetu sõltlane. Ilmselt aegajalt ma sain ka sel ajal aru, kui tuksis see seis on, aga see ei takistanud mind. Iga päev reaalselt kümmekond ülekannet erinevatesse online spordiennustus ja kasiinode portaalidesse. Kuni tänase hommikuni ma tegelikult seda kõike nii detailselt üle vaadanud polnudki ja mõtlesin esimese hooga, et teen ekraanipildi oma väljavõtte kohta. Et noh, natuke zoomin väiksemaks ja siis mahub ju ära kõik pildile. Aga tegelikkus on siiski väga kaugel sellest. Ei ole lootustki, et seda terves mahus selliselt jagada saaks. Aga mõned markantsemad faktid toon siiski välja.

Võtan näitena perioodi täpselt aasta tagasi, detsember 2019. Jõuluaeg, rahulik aeg. Aga vaadates seda konto väljavõtet, siis reaalsuses ei olnud minul mitte midagi rahulikku. Isegi jõuluõhtul ei olnud mitte midagi rahulikku. MITTE ÜHTEGI sellist päeva ei olnud sel kuul, mil ma poleks mõnd sisse või vahest ka väljamakset teinud seoses nende portaalidega. Meeletu käive ja rahade liigutamine. Pole imestada, et mind rahapesu kahtlustusega üle kuulati.

Väga suur osa sellest "sissetulekud" lahtrist on tegelikult erinevad krediidilimiidi kasutamised. Kokku on 368 erinevat tehingut. See teeb keskmiselt iga päev üle 10 rahaliigutamise. Ja siin pole mitte ühtegi tavamaailma ülekannet, mitte ühtegi poeskäiku - selle kõige jaoks oli teine pangakonto. See kõik on tagantjärgi mõeldes äärmiselt õõvastav ja iiveldama ajav. Mõistan, kui tülgastav see kõik tundub. Aga tahangi selle postitusega näidata, kui sügavale võib selle jamaga päriselt kukkuda. Ja tegelikkuses elasin ma väliselt sel ajal normaalset elu edasi - justkui polekski midagi valesti. Sest koguaeg oli mingi loll lootus, et varsti mu õnn pöördub. Lihtne hasartmänguri mõttemaailm - kui ma olen nii palju kaotanud, siis ühel hetkel peab ju tasakaal saabuma ja ma hakkan hästi palju võitma. See oli tollal mu ainus kindel siht ja teadmine.

Et rohkem aimu anda "tavalisest" mänguri päevast, siis siin üks suvalisest kohast võetud väljavõtte tükike.

Mul on tegelikult hästi kurb meel, kui vähe selle probleemiga riiklikul tasandil tegeletakse. Ja kui kergesti tegelikult kevadel koroonakriisis ja eriolukorras ka viimased hasartmängurite tugiasutuste kraanid kinni keerati. Minu õnn oli selles, et mina kukkusin lõplikult auku paar nädalat enne suuremat kriisi ja selle tõttu sain ikkagi psühholoogi teenusele rahastuse peale. Tean, et märtsist maini ei saanud enam mitte ükski mängur ametlikku toetust riigi poolt. Sain minagi alguses kirja: "Kahjuks peame aga teatama, et Hasartmängu Nõustamiskeskus on finantside puudumise tõttu peatanud ajutiselt nõustamiste rahastamise. Seega oleks võimalik pöörduda meie poole kas erakliendina või perearsti saatekirjaga." Õnneks juuni alguses see kõik siis muutus: "Saime HNK-lt luba pakkuda Teile vastuvõtuaega kümneks korraks, kuna olete ootele jäänud enne kriisi ning olnud pikalt ootel. Teisisõnu HNK suunamine Teie puhul kehtib ning see on Teile täiesti tasuta. Kas soovite tulla?" Muidugi soovisin selle vastu võtta ja ei kahetse absoluutselt. Sealt algas minu ränkraske teekond august välja. Ja see kestab veel aastaid.

4 kommentaari:

  1. Uskumatu.. Ma olen ka ise sõltuvusega maadelnud (mitte mängurlus), ja mu endine elukaaslane oli kasiinosõltlane, kuid see online sõltuvus tundub nii ebareaalne..
    Mul on väga hea meel, et sealt välja tulid ja ma loodan, et sa IIAL enam sõltlaseks tagasi ei kuku. Mistahes sõltlaseks, ma hoian sulle pöidlaid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade ja toetavate sõnade eest! Sõltuvusi saab ravida ka uute sõltuvustega. Tuleb lihtsalt tagada, et uus sõltuvus on positiivne sõltuvus - kasvõi sõltuvus teisi inimesi aidata ja oma kogemusi jagada :)

      Kustuta
  2. Ma pigem küsiks nii, et kust maalt algab mängurlus ja kust maalt algab investeerimine. Sest sisuliselt on tegu ju sama asjaga - maksad algsumma lootuses, et hiljem saad tagasi rohkem kui see algne. Mängurlusele vaadatakse ühiskonnas viltu, investeerimisele heaks kiitvalt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, see on kindlasti väga huvitav vaatenurk. Niimoodi see tõesti on. Tegelikkuses on mängurlus üldse justkui kõige hullem sõltuvus ühiskonna silmis. Kindlasti veelgi vähem aktsepteeritav kui näiteks alkoholism või narkomaania. Kui oled mängusõltlane, siis oled justkui täielik kõnts. Samas võiks öelda, et eks investeerimine on ka omamoodi hasartmäng (vähemalt siis, kui sa päris täpselt ei tea, mida sa teed), lihtsalt väidetavalt oluliselt väiksema riskitasemega.

      Kustuta