laupäev, 21. november 2020

Jagame mu laenukohustused gruppidesse

Tänasel ilusal laupäeval panen siia kirja oma detailse ülevaate erinevatest laenulepingutest ja reaalsetest kohustustest.

Kokku on mul 20 erineva krediidiandjaga erinevaid kehtivaid laenu- ja krediidilepinguid täpselt 29.
Ma ei hakka siinkohal neid üksipulgi välja tooma vaid pigem grupeerin nad teatud kriteeriumite järgi ära.

Esimene eraldiseisev "grupp" on kodulaen, mille tänane jääk on 101088,66 EUR ja kuumakse 467,50 EUR. Seda maksan ma veel üle 23 aasta ja seda siis võib nimetada mu võlaportfelli pühaks lehmaks, mida väga kuhugi liigutada ei saa.

Järgmine grupp on suurpankade (SEB, Swedbank, Coop) tarbimislaenud. Kokku on siin kategoorias 5 lepingut, hetkejäägiga 24185,60 EUR, kuumakse on 534,93 EUR.

Kolmandasse gruppi olen jaotanud väiksemate laenupakkujate tarbimislaenud (laenusummad üle 3000 EUR) - Kreditex, Omaraha, Punk Finance, Holm Bank, Bigbank, Bondora, Moneyzen. Kokku seega 7 laenuandjat ja nende käes on 9 lepingut kogujäägiga 42009,43 EUR. Kuumakseid on selles sektsioonis 1267,06 EUR eest.

Neljas grupp, kiirlaenud - credit.ee, bestcredit, inbank. 3 laenufirmat ja 3 lepingut. Kokku 6299,66 EUR ja kuumaksed 239,02 EUR.

Viies grupp, järelmaksud - Telia ja Holm Bank (Liisi). 2 laenuandjat, 3 lepingut. Kokku 3672,67 EUR ja kuumaksed 132,53 EUR.

Kuuendaks üks suuremaid kurjajuuri, krediidikontod, krediidiliinid, kuidas iganes laenufirmad neid nimetavad - credit24, creditstar (creditstar, monefit), placet group (smsraha, smsmoney, laen), ferratum, raha24 - kokku 8 lepingut 5 laenufirma juures. Kohustuste hetkeseis on 19012,80 EUR ja kuumakseid 1134,18 EUR eest.

Lisan siia ka tabeli. Tabelist võib nähtuda ebakõla laenufirmade numbris, aga see on selle tõttu, et Holm Bankiga on mul nii väikelaenu leping (3. grupp) kui ka üks järelmaks (viies grupp).



6 kommentaari:

  1. Ülevaatlikkuse huvides oleks vaja lisada kaks veergu: 1) võlgnevuses lepingute arv, 2) üle tähtaja osamaksete summa.
    Võib-olla ka vanima tasumata osamakse tähtaeg.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Viivises olevate laenude kohta tuleb lähipäevil eraldi postitus, koos detailidega. Siia oli seda raske paigutada ja eks see on selline kiiresti muutuv seis ka, väärib omaette käsitlust.

      Kustuta
  2. Katsun kuidagi ühildada seda peatükki ja peatükki "Abi palumine vs abi vastu võtmine".

    Ühtepidi, siit selgub et igakuine puudujääv summa on üksi rabelemiseks väga suur (arvestades, et sissetulek on umbkaudu pool kohustustest, arvestamata elamiskulusid).

    Saan aru, et Sa pole selline inimene, kes küsiks sõpradelt/sugulastelt konkreetselt abi. Pigem nagu ootaks, et nad ise midagi märkaks ja mõtleks ...

    Oletades, et protsess liigub võlgade ümberkujundamise suunas, millel on siis tingimus, et kohustuse vähendamiseks ei tohi see kohustus olla tekkinud omaenda süülise käitumise tõttu (ja kohtule on vaja esitada 3 aasta kontoväljavõtted, kus oleksid siis hetkel näha hasartmängudega seotud kanded) ...

    Siis, lootes, et sõbrad ja tuttavad midagi märkavadki, kui paljud neist üldse teavad, et võlgade ümberkujundamise/eraisiku pankrotimenetluse juures on see oma süü välistamise punkt? Ma mõtlen, inimesed, kelle elu on stabiilne ja pole olnud kordagi kokkupuudet teemal: võlad, kohtutäiturid ... ?

    Inimene on ju mugav, kui teab, et selline võimalus on olemas, rohkem ei pruugi edasi mõelda ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hasartmängud ei saa takistuseks võlgade ümberkujundamiskava puhul, kui on näha, et juba mitu kuud pole mängitud ja lisaks on ka maksuameti ametlik keeld peale pandud. Need murekohad olen võlanõustajaga juba läbi ka arutanud. Natuke segaseks jäi, mida täpsemalt sõbrad-tuttavad nägema või teadma peaksid? Või miks?

      Kustuta
  3. Kui umbkaudu sissetulekud on pool kohustustest (arvestamata elamiskulusid), siis ca kaks tonni kuus jääks nagu puudu? Ükskõik kui palju suhelda, lisatöid otsida ... see ei kata ära sellist summat.

    Kui aga võlanõustaja teab, et see on võlgade ümberkujundamise seisukohalt OK, kui hasartmängurluse kanned kuskilt konto varasemast väljavõttest paistavadki, siis see teema on selge. Ma sain kuskilt varasemast aru, et vaja on need võimalikult kaugele minevikku jätta, et saaks kohtus rõhuda "majanduslikult ebamõistlikele otsustele".
    Vabandust, oli minu valearusaamine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks mida kaugemal need hasartmängu ülekanded on, seda parem niikuinii. Aga see süsteem toimib ka siiski sellisel juhul, kui inimene saab aru tehtud jamast, paneb keelud peale ja teeb avalduse. See tähendab, et inimene ei pea ilmtingimata ootama jääma kuniks X kuud möödas. Sest teadupärast on aeg üks suurimaid vaenlasi võlglase jaoks, eriti kui seda tegevusetult mööda saata.

      Kustuta